Sări la conţinut

Gând din Înalt

aprilie 11, 2019

Pe lângă noi trec zilnic gânduri stranii și albă mult prea albă ni-i trăirea, nu mai cunoaștem clipa întregirii și refuzăm să acceptăm iubirea, ne temem toți de suferință, chin, iar pe de rost nu știm ce-i libertatea, fântâna de la capătul de drum, ne mai arată cum e cu dreptatea, cuprinși de somn, minciună și dezgust, ne poartă pașii pe alei murdare și nicio-mbrățișare sau alint nu mai încap în sufletele care mai au nevoi și plânsul nu le-ajunge să-și odihnească eul pe-al său prag, se strânge fericire și durere-n mărgelele aceluiași șirag.
Cum să-nvățăm noi Crezul pe de rost, când pentru nici un rând nu mai ești viu și cum să faci din tine adăpost când te trezești cu sufletul pustiu? cum să-ți răspunzi la întrebări când ceața își pune vălul peste ochii triști? cum să își lase peste tine solul parfum de mir să știi că mai exiști? Nu mai avem nici timp și nici răbdare să construim iubiri de la-nceput, luăm cu noi în zboruri la-ntâmplare, doar ce ne-a întristat și ne-a durut, nicio vioară nu -și mai plânge versul pe strune și pe pleoape de opal și ne mirăm acum că universul își pierde din culoare și e pal.
Stai, omule, în tine un minut și vezi durere-a toate câte au fost, o așteptare mare ai avut și ai crezut că viața n-are rost, nu crede că iubirea e o boală pe care dacă-o ai nu mai trăiești,cântarul tău e plin de îndoială, de-aceea nu te-ncumeți să iubești, doar adevărul spune-l, ai curaj și –o veste mare va veni spre tine, se-ntâmplă o minune nu-i miraj, e universul plin de-nțelepciune, te-ndeamnă să fii tu așa cum ești, pictează bunătatea în privire și ai să-nveți în suflet să primești din înălțimi o mare de iubir
e!

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: