Sări la conţinut

Lansare volum de poezie „Lacrima Mamei” de Maria Oprea

iunie 14, 2012

Casa de Cultură „Amza Pellea” Băilești găzduiește Vineri, 15 iunie 2012, începând cu ora 11:00, lansarea volumului de poezie „Lacrima Mamei”, semnat Maria Oprea.

Evenimentul are loc în cadrul festivității prilejute cu ocazia „Anului Caragiale” ce marchează împlinirea a 100 de ani de la dispariția marelui dramaturg și 160 de ani de la nașterea sa.

Cu această ocazie, iubitorii versului clasic sunt invitați, cu drag, să rasfoiască paginile unei cărți cu o tematică mereu actuală, inspirată de universul familial și atât de familiar băileștenilor.

Despre volumul „Lacrima Mamei”, Ed. Alma, Craiova, 2012, dl Profesor, Valentin Turcu spune:  „O lectură atentă a poeziilor d-nei Maria Oprea îl pune pe cititor în faţa unei lirici reflexive autentice, la care se observă delicateţea specific feminină – element cu care autoarea îşi caută în cititor un apropiat căruia îi face confesiuni sincere. D-na Maria Oprea se dovedeşte o sensibilă contemplatoare a naturii şi societăţii actuale şi îşi exteriorizează în versuri trăirile şi emoţiile – stări pe care le comunică cititorului, care,  la rândul lui, nu poate rămâne indiferent. ”

Maria Oprea a publicat numeroase poezii în cinci volume colective ale Cenaclului de poezie şi proză Amprente literare de la Editurile  R.B.A. Media Bucureşti -2010 şi PIM Iaşi – 2011 iar volumul „Lacrima Mamei” reprezintă debutul literar individual al autoarei.

6 comentarii leave one →
 1. nineta permalink*
  iunie 15, 2012 3:16 pm

  Draga mama,

  Nu exista nicio scuza ce mi-ar putea motiva absenta azi. Imi pare nespus de rau ca nu ti-am fost alaturi si va trebui sa imi dai sansa de participa la urmatoarea lansare, altfel n-am sa mi-o iert niciodata!

  Altfel, vreau sa te felicit sincer si sa iti spun clar si raspicat cat de mandra sunt pentru tot ce ai facut si pentru ca ai reusit sa ajungi in acest moment. Imi amintesc si acum ziua in care ai pornit pe drumul care te-a adus pana aci. Mai tii minte cand am instalat impreuna yahoo messenger prin telefon? :)) cred ca am imbatranit 3 ani in cateva minute 😛 Apoi asta ti-a fost drumul: forumuri de poezie, blogul, facebook-ul si prietenii pe care ti i-ai facut! Si, mai presus de toate, staruinta cu care ai reusit sa inveti tot ce era de invatat, sa treci cu usurinta prin atatea informatii „tehnice” pe care uneori imi vine mie greu sa le-nteleg.

  Ceea ce azi s-a intamplat e doar o confirmare – pentru toti cei care nu te cunosc deja- ca esti un OM atat de frumos cu un suflet atat de mare. Cu siguranta, uneori prea trist insa mereu atat de cald si sensibil. Mi-as dori sa pot sa-ti spun acum tot ceea ce ar fi trebuit stii de cand ne cunoastem, insa nicio limba omeneasca n-ar putea exprima in cuvinte iubirea, dorul si recunostiinta unui copil catre mama care i-a dat viata.

  Sunt sigura ca toti cei care ti-au fost alaturi azi au inteles ce inseamna sa crezi intr-un vis. Pentru tine stiu ca e doar unul dintre cele multe pe care ti-ai ingaduit sa-l duci la implinire. Mai poti alege! Asta e doar inceputul! Si stii de ce? Pentru ca lucrurile pe care le insufletesti trebuie sa ajunga acolo unde este nevoie de ele. Sunt o multime de oameni care te-au citit si-au inteles, insa sunt si mai multi care au inca nevoie de asta.

  Vorbeam de tristete, pentru ca mie asta imi spune poezia ta. As vrea sa te rog, de dragul meu, sau al nepotilor nenascuti inca, sa fii optimista. Macar un pic daca se poate…Avem nevoie de ganduri bune si veselie mai mult decat orice. Incearca sa fii mai increzatoare in toate si ai sa vezi cum se schimba.

  De ziua ta, draga mea mama, vreau sa-mi promiti ca vei avea grija mai mare de tine si de tata, ca vei fi sanatoasa si ca te vei bucura mai mult, ca vei trai mai liber si ca vei privi inainte fara temeri si fara griji.
  Eu, mama, asta imi doresc pentru tine! Iar pentru mine, imi doresc volumul acela promis – de poezii pentru copii- pentru ca, nu-i asa? Sunt si voi fi mereu copilul tau care te iubeste mult, mult, mult…

  La multi ani, Mama!

  Janina

 2. maminineta permalink*
  iunie 15, 2012 6:38 pm

  Îţi mulţumesc draga mea fetiţă pentru gândurile bune pe care le-am citit cu lacrimi în ochi.Doresc tuturor mamelor din lume să aibă măcar odată o clipă ca aceasta.Sunt mândră de tine şi mă bucur că ai insistat să scriu şi mai ales să public .Bucuria de azi a fost fără margini.Te îmbrăţişez cu drag îţi doresc ca toate visele tale să se împlinească.

 3. decembrie 18, 2014 11:33 pm

  Maminineta,,,,,,a sosit vremea cand trebuie sa ne ascultam copiii si eu am doua fete si de multe ori am simtit prin fetele mele ceea ce ati simtit aici,.,.,.scrieti cu sufletul,sunt fericita ca v-am descoperit si vesnic recunoscatoare luiDan Dadae,el mi-a zis,lasa-ma pe mine,fugi la Maminineta si citeste,,,…….asa ca,astept si eu pentru a citi nepotilor mei(tot nenascuti:)))versurile pentru copii!!!va pup si va admir totdeauna…..

 4. maminineta permalink*
  decembrie 29, 2014 9:37 pm

  Multumesc de trecere Virginia, de scris scriu cu sufletul, nu pot trece indiferenta peste incercările vieții,mă bucur de popasul tău și te mai aștept…

 5. ianuarie 8, 2015 8:32 pm

  …acum stiu cine e Nineta:)….cand sunt trista si ma simt pierduta,vin aici,multumesc pentru gazduire!

  ….

 6. maminineta permalink*
  ianuarie 10, 2015 6:53 pm

  ok Virginia,eu nu părăsesc blogul, deși toată lumea s-a mutat pe facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: